home seja vinyl records traces magazine seja records shop latest news info links contact  

 

Seja Records Obscure Fest @ Parels voor de Zwijnen
With: M.E.S.S.Y. & StrangString, M. Witch and Schedelvreter!
Saturday 15 November, De Mannenzaal, Westsingel 47, 3811 BB Amersfoort, entree: 8 euro

‘Parels voor de Zwijnen’ (‘Pearls for Swines’) is an art event / group exhibition, taking place from 13 - 16 November, with six young talented artists: Danielle Frenken, Samuel Hortulanus, Daniel van Dijck, Robert Roest, Danielle Hoogendoorn and Christiaan Schuinder. During the exhibition there will be several live performances. Check the complete timetable at www.henklogman.nl.
Seja presents “Seja Records Obscure Fest @ Parels voor de Zwijnen”, Saturday 15 November, 20:30 - 24:00Seja records Obscure Fest @ Parels voor de Zwijnen, met:
Schedelvreter (a.k.a. Das Ding)
M.E.S.S.Y. & StrangString
M. Witch (part of Modern Witch)

PVDZ PVDZ poster

 


SCHEDELVRETER
Is een project van de briljante minimal synth pionier Danny Bosten, waarin experiment en toeval een grote rol spelen. Handmatig gespeeld over een collage van gevonden geluiden waarmee opnieuw muziek wordt gemaakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van beeldprojecties die live in de zaal worden opgenomen. Het eindresultaat voelt aan als een soundtrack bij een imaginaire apocalyptische en psychedelische film.
Video: Schedelvreter - Sounding Heaven

M.E.S.S.Y. & STRANGSTRING
Messy is een Nederlandse kunstenares die actief is sinds 1985 met het maken van collages, sculpturen, foto's, schilderijen, video's en muziek. Naast solo performances heeft ze in de afgelopen jaren met verschillende artiesten en bands samengewerkt . Een bijzondere dame met een bijzonder geluid. Het best te omschrijven als "Messy Vocal Magic".
StrangString is een muziekproject van beeldend kunstenaar en Amersfoorter Jan Kees Helms. In zijn muzikale procenten als Post Mortem en String Strang wordt de donkere kant van het geluid verkend met guitardrones, synthesizers, piano en veldopnames.
Video: M.E.S.S.Y. & StrangString - Miracle

M. WITCH
M. Witch is Kristy Fenton, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, samen met "een vriend" uit Denver, U.S.A. Allemaal nogal raadselachtig. Misschien minder raadselachtig als je weet dat Kristy lid is van de electro cult band Modern Witch. Vanwege de line-up mogen we alleen de M. gebruiken… Spannend!
Video: Modern Witch - In Your Eyes

Zaterdag 15 november, De Mannenzaal, Westsingel 47, 3811 BB Amersfoort. Entree: 8 euro

 

Past events:
Seja records Obscure Fest (2014)
Seja records Label Night (2014)
Soho Preachers release party (2012)