but1 but2 but3 but4 but5  
 

 

It was a real party at De Kelder, Amersfoort. You were there in large numbers to make it a memorable event.
Thanks to all of you who were there! We love you...

Soho Preachers - Wake Up vinyl LPrelease party Soho Preachers

17 februari 2012. Zaal open 20:00 tot 00:00 uur · klik hier voor online kaarten à € 8,50

Zaal: Cultureel Podium De Kelder
Eemlaan 1 (achterzijde Kleine Koppel 31), 3812 ED Amersfoort
De Kelder heeft voldoende betaalde parkeergelegenheid voor de deur.

If you want to stay informed send an e-mail and subscribe to our mailinglist.

Soho Preachers band

PERSBERICHT:

Met hun debuut album “Wake up” gaat deze Nederlandse band het helemaal maken. Ze omschrijven zichzelf als dark-edged met een vette knipoog naar Joy Division, David Sylvian, Massive Attack en Radiohead. Je moet het maar durven!

Met zijn wortels diep in de jaren ’80 van de vorige eeuw, en met referenties aan het werk van onder meer Joy Division, Radiohead en Massive Attack is de band Soho Preachers een opvallende nieuwe verschijning aan het vaderlandse pop/rock/wave-front. De band komt uit Amsterdam, en is ontsproten aan het brein van Ron Stokking, een creatieve duizendpoot die al sinds mensenheugenis in diverse disciplines werkzaam is. Liefde voor electronica en post-wave zijn de drijfveren van de Amsterdammer.

Stokking wordt in het in 2010 opgerichte Soho Preachers bijgestaan door de fameuze Handieman Maurice, oprichter van Tree-Top Music en één van de meest vakbekwame bassisten van ons land. Maurice staat bekend om zijn even lyrische als standvastige benadering van de basgitaar, en hij werkte onder meer met Hans Dulfer.

Een andere opvallende verschijning in Soho Preachers is synth-man Robin van Vliet, die verantwoordelijk is voor de sfeervolle droomtapijten in de muziek. Hij refereert in zijn muziek nadrukkelijk aan de jaren ’80 van de vorige eeuw en draagt zorg voor een dramatische inbedding van de teksten van Stokking. Van Vliet is Edison-winnaar, speelde met Slagerij van Kampen en werkte met de briljante geluidstovenaar Adrian Belew. Voorwaar een cv om trots op te zijn.

Soho Preachers wordt gecompleteerd door Michel Scholten op drums, Omar Karim en Jefferson op gitaar. Het visuele aspect kan in de muziek van Soho Preachers onmogelijk worden onderschat. Het is daarom dat de in Haarlem residerende en van grote clubs in het land bekende VJ en digital artist Hans Bijloo aan de live set van Soho Preachers wordt toegevoegd.

De Kelder heeft de primeur: het album “Wake Up”, uitgebracht bij het nieuwe (Amersfoortse) label “Seja records”, zal aan het publiek worden gepresenteerd. En jij kunt later zeggen dat je daar ooit bij was.Meer informatie of pre-order voor vinyl LP? Mail naar Seja!